04. juni 2019 kl. 10:44
2 dage, 11 kampe og 165 minutters fodbold!

2 dage, 11 kampe og 165 minutters fodbold

Det var lige præcis hvad de seje gutter fra Boldklubben Rødovres U7 hold måtte igennem i weekenden 1. og 2. juni.

Villum, Tristan, Ingo, Villads, Felix, Valdemar, Konrad og Matias mødtes lørdag formiddag på Gentofte stadion for at deltage i årets Champions Cup arrangeret af Gentofte Football Academy. En turnering over to dage med et program der lovede mindst 10 kampe. Formatet var 5 mands bane med med de noget større 7 mands mål. Et helt nyt koncept for drengene der primært spiller på de små 3 mands mål...

Men som altid var begejstringen stor og drengene kunne ikke vente med at betræde stadion og komme igang. Det nye format med meget store mål var spændende, men også en stor omvæltning. Her var fordelen ved småspil ændret til mere kraft og løbebetonet fodbold. Lørdagen skulle bruges til at lære formatet at kende og inddele finalepuljerne til dagen efter.

Lørdagens 5 kampe af 15 minutter lev brugt at både trænere og spillere på at lære det nye format at kende. Efter 3 kampe med masser af godt spil og mange mål var resultatet 2 vundne og 1 tabt. Herefter var modstanderne Brøndby og Rodkilde KFUM. Og her måtte drengene trods god fight erfare at de andre havde den fysiske overtag, og slutte lørdagen med 2 nederlag.

Resultatet var en 4 plads i gruppen, hvilket placeret os i søndagen Sølvfinale spil. Her var modstanderne Dragør, Himmelev, B93, B1903 og Farum.

Søndagen morgen var spillere, forældre og trænere tilbage i Gentofte med masser af gå på mod og ny taktik.

Første kamp var imod B1903. Allerede fra start var det tydeligt at drengene havde fået smag for den nye store bane og de store mål, og Rødovre satte straks B1903 under pres. Efter flotte angreb på stribe kom belønningen i form af en 3-0 føring. Efter den flotte indledning fik B1903 pludselig et overtag, og kun super redninger holdt B1903 fra scoringer. Mod slutningen kom der dog en reducering, men kampen sluttede 3-1.

Kamp 2 var imod B93. Igen lagde Rødovre drengene ud i hæsblæsende tempo og sammenspil i topklasse. Overtaget var Rødovres, og efter et par minutter kom det fortjente 1-0 mål. Herefter bølgede kampen frem og tilbage med chancer i begge ender. Næste scoring gik til B93 og nu var spændingen på maximum. På flotteste vis fik Rødovre tilkæmpet sig et lille overtag, og med bare 2 minutter igen kom det forløsende 2-1 mål. Med en flot defensiv holdt drengene skansen og kørte dermed endnu en sejr i mål.

Kamp 3 var imod Dragør, som vi også have vundet over om lørdagen i en meget tæt kamp. Drengene var klar fra start, og på trods af stor fysisk fordel til Dragør formåede Rødovre med super flot sammenspil at komme forbi Dragør forsvaret og med suveræne uselviske afleveringer kom drengene foran med på både 1, 2 og 3 mål. Meeen – Dragør har altså en god fysik, og midtvejs begyndte de at vise tænder og fik i to omgange reduceret Rødovres føring. Nu var stemningen på tilskuer pladserne og trænerbænken lidt sammenbidt, for kunne drengene stå for det store Dragør pres. Heldigvis forplantede denne nervøsitet sig ikke til spillerne, og med flere flotte kombinationer og gode solo ture fik Rødovre igen gang i målscoringen. En helt igennem kæmpe holdindsats gjorde at at kampen sluttede til med 6-4 sejr til Rødovre, idet der var drengenes absolut flotteste kamp.

Kamp 4 var imod Farum, som havde forstærket holdet fra lørdagen med to 1. holdsspillere, og som indtil mødet med Rødovre var ubesejret. Men som i de foregående kampe var Rødovre bare klar fra start. Trods god modstand fik Rødovre gang i samspillet og med god fight i nærkampe kom drengene i front med 1-0. Herefter fik Farum et overtag og fik sendt flere flotte langskud afsted, som både blev flot reddet af målmand og stolper. Det holdt dog ikke, og med bare 2 minutter igen kom udligningen. Nu var dagens første sejr for alvor i fare, men heldigvis havde et par af Rødovre spillerne flere kræfter tilbage, og med indædt fight fik de flyttet spillet ned imod Farums mål. Og så – med bare et minut igen fik Rødovre en mulighed for et raid op af venstresiden som blev afsluttet med et resolut spark imod den nærmeste stolpe og direkte ind i netmaskerne. Bang – 4. sejr på stribe og jublen blandt drengene var fantastisk og yderst smittende.

Kamp 5 var imod Himmelev som med 9 point stadig havde en 1. plads at spille for. Rødovre kunne klare sig med uafgjort, men at spille på det var ikke en mulighed, for drengene havde blod på tanden. Rødovre gav bolden op, men desværre lige til Himmelev, som takkende for bolden og strøg direkte ned og bragte sig foran 1-0.... Var der udsolgt hos Rødovre eller havde drengene mere – selvfølgelig havde de det, og bare et minut senere kom udligningen. Kampen fortsatte herefter med stærkt spil fra begge hold. Det var ikke til at se at de på det tidspunkt havde spillet mere end 140 minutters fodbold på bare to dage. I en meget medrivende kamp skiftedes holdene til at score og fulgtes til 2-2. Herefter var Rødovre kyniske og udnyttede et par fejl hos Himmelev og fik yderligere 2 dejligemål. Med 4-2 kom der lidt ro på tilskuerpladserne, men måske var det for tideligt at glæde sig. For bedst som alt så lyst ud reducerede Himmelev til 3-4 og der var stadig halvandet minut tilbage. Det gippede i alle da en Himmelev spiller pludselig slap fri af sin modstander og lød direkte imod Rødovre målet. Men heldigvis var keeperen vågen og kom flot ud og fik pareret til hjørne. Efter lidt tumult på det efterfølgende hjørnepark løb tiden ud, og Rødovre kunne notere sin 5. sejr på stribe. Drengenes jubel tog nye højder, og puljens 1. palds var i hus.

Efter lidt forvirring hos trænerteamet stod det klart, at der nu ventede en vaskeægte finale imod gruppens nummer 2 som endte med at blive Dragør. Drengene var forståeligt nok helt vildt glade og mega stolte over at være kommet i finalen. I dette for dem helt nye format havde de formået at vinde 5 kampe i streg og vise masser af godt spil.

Finalen blev indledt med hymnen fra Champions League som gjaldede ud over Gentofte stadion. En flot og meget inspirerende optakt. Så gik vi igang, og igen viste drengene at de altså kan noget helt særligt. Imod de fysisk overlegne Dragør drenge formåede Rødovre at spille udenom om Dragør forsvaret. Resultatet var en ret hurtigt 1-0 og 2-0 føring på to virkelig fine mål. Så kom Dragør tilbage i kampen og med et langskud fik de reduceret. Det virkelig nu stadig til vat drengene troede på det, og efter 8 minutter kom 3-1 målet. Nu troede både spillere og trænere at sejren var i hus, men Dragør ville det anderledes. Med hård fight og en god portion held fik de reduceret il 3-2 og udlignet til 3-3. Med 2 minutter igen var kampen helt lige og der var store muligheder i begge ender. Men, efter en løs bold i Rødovre forsvaret fik Dragør most sig igennem og sendt bolden i nettet til 4-3. Øv – med mindre end et minut igen satsede Rødovre alt og fik endda en god mulighed som desværre sad i sidenettet. På kampens sidste angreb satte Dragør punktum med en sidste øjebliks scoring og dermed en 5-3 sejr.

Drengenes skuffelse var enorm og fuldt forståeligt nok meget svær at kapere. At have vundet 2 gange mod Dragør og så tabe en sidste kamp var ikke fair. Men selvfølgelig var der flotte og meget fortjente medaljer for 2. pladsen.

Vi har aldrig set de små gutter spille så godt, kæmpe så hårdt og støtte hinanden som de gjorde over de to dage i ikke mindre end 11 kampe, og vi ville sådan ønske at vi kunne gøre noget om for at drengene havde fået deres fortjente 1. plads, for drengene gjorde alt hvad de kunne.

Boldklubben Rødovre siger tusinde tak for en lang og god weekend til både drenge og familier og vi glæder os til flere sjove stævner de næste par weekender.